Alte informatii pentru pacienti

Istoric medical, documente medicale

Prin istoricul medical si documentele medicale, un pacient trebuie sa ajute cat mai mult la dezlegarea enigmei sale atunci cand se afla la medic.

Prezenta la consultatia unui medic nu este un joc de rebus, o integrama de dezlegat mai mult decat este ea de sine statator. Medicul trebuie ajutat si astfel va ajutati pe dvs.

Daca mergeti pentru a doua opinie spuneti acest lucru, nu il ascundeti, eventual chiar puteti arata documentele medicale si diagnosticele anterioare – un medic onest si corect isi va spune parerea personala in mod corect, asa cum o vede el.

Va recomandam sa pastrati cu grija documentele medicale pe care le aveti. Faceti un dosar, arhivati-le in ordine cronologica, cu atat mai mult daca aveti o boala cronica, eventual on-line pentru a le avea mereu la dispozitie, oriunde.

Pastrati filmele radiologice nepliate si nerulate. Daca sunt pliate sau rulate se pot deteriora sau se examineaza mai greu.

Luati mereu cu dvs actele medicale personale, la orice consult, indiferent de specialitate, evitati astfel sa efectuati analize medicale in plus, inutil.

Pastrati cu grija documentele medicale ale celor mici – copii, nepoti. Este foarte posibil ca peste ani sa fie interersati sa stie ce boli si ce vaccinuri au facut in copilarie.


Reglementare categorii de pacienti care depasesc nivelul de competenta al unitatii noastre


Set minim date pacienti programare